• Rask levering fra Norge
  • Gratis frakt over 499,-
  • Livstidsgaranti
Våre foldekniver
Tips

Våre foldekniver

En foldekniv er liten og kompakt i designet, som gjør at du enkelt kan ha den med i oppakning, lomme eller vesten uten at den tar mye plass. Vi har foldekniver i ulike størrelser og utseende; noen foldekniver har skaft med tradisjonelt uttrykk, og andre et mer moderne preg. Videre har de ulikt stål i bladet, ulik slip og med sideplater i forskjellig materialer. Her kan du lese om de ulike knivene våre, slik at du bedre kan gjøre et veloverveid valg.

Bladene på samtlige av våre foldekniver låses ved hjelp av Liner-lock som sørger for at kniven ikke åpner seg uberettiget, samtidig som det er enkelt å betjene den med en hånd. Knivene er dermed meget trygg i bruk.

 

Alle foldeknivene kommer med et hull til snor, som er perfekt dersom du ønsker å feste den på en ryggsekk eller en vest uten fare for å miste den. I tillegg har samtlige foldekniver en avtakbar lommeklips.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/SCO_20.11.2226016.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/SCO_20.11.2226026.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/SCO_20.11.2226019.jpg

Natten

Foldekniven «Natten» er vår største, mest solide foldekniv. Den ligger godt i både små og store hender, og kjennes like solid ut som en vanlig tollekniv når den er oppslått. Dette er kniven for deg som bruker kniv mye; ute på tur eller til praktiske gjøremål.

Knivbladet har en skandinavisk slip, som betyr at slipen er kort og flat i samme vinkel mot eggen. Knivbladet er laget i børstet 12C27- Sandvikstål, hengslet med keramiske kulelagre. Dette er Sandviks mest allsidige knivstål, som er godt egnet til generelle brukskniver. Det er et noe stivere stål med god holdbarhet og korrosjonsmotstand, høy hardhet og ekstrem skarphet.

 

Sideplatene er i oljet masurbjørk, som gir den et eksklusivt og pent utseende. Natten er laget på vår fabrikk på Geilo, og den kommer med livstidsgaranti.

 

Tekniske data:

Vekt: 150 gram

Total lengde: 21 cm

Lengde på knivblad: 9 cm

Tykkelse på knivblad: 3 mm

 

Fordeler:

Robust og kraftig

Allsidig

 

Ulemper:

En høyere pris enn våre øvrige foldekniver

 

Passer spesielt godt til:

Kniventusiasten på jakt etter en allsidig og slitesterk foldekniv; de som bruker kniv mye, enten det er ute på jakt-, fiske-, og friluftsturer, eller til praktiske gjøremål i hverdagen. Dette er en kniv som holder seg godt, nesten uansett bruksområde.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Natten1.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Natten2.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Natten3.jpg

Reisa

Reisa er den perfekte kniven å ha liggende i lommen på turbuksen, eller i topplokket på sekken. Foldekniven har et moderne preg, med mønstrete sideplater i oljet oliventre.

Bladet er i børstet, rustfritt stål av typen 9Cr18MoV, hengslet med keramiske kulelagre. Dette er et stål med moderat karboninnhold, som er godt egnet til generelle brukskniver. Knivbladet har en skandinavisk slip, som betyr at slipen er kort og flat i samme vinkel mot eggen. Det gjør at den enkelt kan slipes og som gjør eggen holdbar og robust. Knivbladet på Reisa er noe tykkere enn på våre øvrige foldekniver, som gjør bladet noe mer robust.

 

Tekniske data:

Vekt: 100 gram

Total lengde: 19,5 cm

Lengde på knivblad: 8,5 cm

Tykkelse på knivblad: 3,5 mm

 

Fordeler:

Moderne utseende

Lav vekt

God til allroundbruk

 

Ulemper:

En noe svakere kniv enn Natten

 

Passer spesielt godt til:

Frilufts entusiasten på jakt etter en allsidig, moderne foldekniv.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Reisa1.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Reisa2.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Vårefoldekniver/Reisa3.jpg

Lierne

Liernes hendige utforming gjør at den ligger godt i hånden, samtidig som den tar opp veldig lite plass i lommer og sekk. Den er også perfekt som reservekniv på langtur. Lukket har kniven en lengde på kun 11 cm; den har et kompakt design med lav egenvekt på kun 100 gram.

Knivbladet har full flatslip, som betyr at slipen starter fra knivryggen og går helt ned til eggen i en rett linje. Fordelen med en flatslip er at kniven har veldig god skjæreytelse, ulempen er at den er litt mindre sterk. Tykkelsen på knivbladet er 2,2 mm, som er smalest av våre foldekniver. Dette gjør at den blant annet er lettere å spikke med, men ulempen er at bladet må slipes opp litt oftere.

 

Bladet er i børstet, rustfritt stål av typen 9Cr18MoV, hengslet med keramiske kulelagre. Dette er et stål med moderat karboninnhold, som er godt egnet til generelle brukskniver. Kniven har et elegant og stilrent uttrykk, med sideplater i oljet oliventre.

 

Tekniske data:

Vekt: 100 gram

Total lengde: 19,5 cm

Lengde på knivblad: 8,6 cm

Tykkelse på knivblad: 2,2 mm

 

Fordeler:

Slank design

Lav vekt

Vår rimeligste foldekniv

 

Ulemper:

En noe svakere kniv enn Natten

 

Passer spesielt godt til:

Friluftsentusiasten på jakt etter en praktisk, stilren foldekniv til allsidig bruk.

    Du vil også like dette