• Rask levering fra Norge
  • Gratis frakt over 499,-
  • Livstidsgaranti
Om skaft og slire
Tips

Om skaft og slire

Skaft og slire

De fleste skaft er laget av masurbjørk, bjørk, rotnøt, oliventre og micarta. 

Noen av Brusletto-knivene har skaft av masurbjørk, et treslag kjent for sine egenartede og dekorative detaljer i trevirket. Masurbjørk er en bjørk der vev fra barken har vokst inn i treet og dannet et fint mønster. Skaftet er innsatt med linolje og deretter polert slik at det er nærmest vedlikeholdsfritt. Hvis det trengs vedlikehold kan skaftet settes inn med olje, eksempelvis en møbelolje eller lignende. Skaftet har en design som skal sikre et trygt og godt grep, og være tilpasset knivens bruksområde.

Sliren er laget av okselær, og noen modeller har et eget sikkerhetsinnlegg slik at kniven ligger støtt og sikkert på plass under all slags ferdsel og aktivitet i skog og mark. Innlegget gjør også at kniven glir lettere ut og inn av sliren, og at sliren holder fasongen bedre. Andre slirer har edgeblock som eggen ligger an mot og som sikrer mot gjennomskjæring av sømmen. Vi har satt inn sliren med lærglans som beskytter læret. Sliren kan vedlikeholdes ved å sette den inn med litt lærfett eller skokrem en gang i blant.

Beslaget oppe på slira - der det finnes - er ofte produsert i nysølv og kan pusses med sølvpuss. På noen modeller som Hunter og Tiur er det laget av aluminium.

    Du vil også like dette

    Hei, vi anvender cookies slik at denne nettsiden skal fungere bedre for deg.

    Les mer