• Rask levering fra Norge
  • Gratis frakt over 499,-
  • Livstidsgaranti
Hvordan bruke Brusletto knivsliper
Tips

Hvordan bruke Brusletto knivsliper

Skrevet av Åste Innleggen @aastesvillmarksliv

Først og fremst er det viktig med vedlikehold av din kniv. Sliping er kun nødvendig når kniven har blitt sløv.


Gode tips for godt vedlikehold

  • Hold kniven ren. Har du brukt den matlaging eller sløying av fisk. Skyll kniven og tørk godt av før du setter den tilbake i sliren
  • Husk å skjerpe kniven. For å holde kniven skarp kan det være lurt å skjerpe kniven regelmessig med et skjerpestål.
  • Ikke vask kniven i oppvaskmaskin. Skal den vaskes bør det gjøres for hånd

Hvordan få en sløv kniv til å bli skarp igjen?

Når kniven er sløv, må det slipes ny egg. Sett kniven ned i hullet på den grove siden først. Deretter drar du kniven mot deg, gjør dette 5-7 ganger for å slipe en ny egg. Etter det kan du gjerne bytte side og gjøre det samme på fin side for finsliping.

Det finnes mange ulike slipemetoder og sliperedskap. Både for den som ønsker det enkelt og for spesialistene.

Jeg har tatt for meg Brusletto sin lette og enkle knivsliper som passer fint med i sekken på tur.

For å sjekke skarpheten av kniven etter sliping kan du gjerne legge kniven mot neglen for å kjenne etter eller ved å dra tommelen over eggen.

En god kvalitetskniv med rett vedlikehold kan du ha i flere tiår.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/HvordanbrukeBruslettoknivsliper/Innholdssak-Aste_1.png
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/HvordanbrukeBruslettoknivsliper/Innholdssak-Aste_2.png
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/HvordanbrukeBruslettoknivsliper/Innholdssak-Aste_3.png

    Du vil også like dette