• Rask levering fra Norge
  • Gratis frakt over 499,-
  • Livstidsgaranti
Historien om speiderknivene
Vår historie

Historien om speiderknivene

Brusletto Speiderkniver

I 1951 lanserte Brusletto sin første speiderkniv, en tradisjonell speiderkniv med spiss tupp og fingerbeskytter. Denne kniven hadde det samme knivbladet som ble brukt på OL-kniven som ble introdusert til OL i Oslo i 1952. Modellen forble uendret i flere tiår, og tusenvis av norske jenter og guttespeidere har brukt denne kniven i skog og mark. Denne speiderkniven markerte begynnelsen på flere spesialkniver fra Brusletto. Gjennom årene har Brusletto produsert kniver for ulike organisasjoner, inkludert Norges Røde Kors, Norges Jeger- og Fiskerforbund og mange andre.



På begynnelsen av 1990-tallet fikk Brusletto en forespørsel om å lage en speiderkniv som appellerte til eldre barn og ungdommer. Kundene ønsket en speiderkniv med fingerbeskytter som passet til litt eldre brukere. Som et resultat ble Speider med spiss tupp lansert. Denne kniven hadde et kraftigere blad og et litt større skaft. I utgangspunktet hadde den en brun slire, før den ble utstyrt med en sort slire i okselær. I 2022 ble den tilbakeført til sin opprinnelige slire fra lanseringen.



I år 2000 lanserte Brusletto en barnekniv med en butt tupp kalt Pingvin. Kniven kom i to varianter, en med rødt plastskaft og et skarpt knivblad, og en med grønt plastskaft og et knivblad som ikke kunne skjære. Disse knivene var tilgjengelige frem til 2006.



Mot slutten av 2008 begynte Brusletto å motta forespørsler fra flere kunder om en rimelig speiderkniv med butt tupp. Dette førte til utviklingen av dagens speiderkniv med butt tupp, som ble lansert i 2009. Den opprinnelige versjonen hadde en lysgrønn farge på enden av skaftet, men denne har senere blitt endret til rød farge.