• Rask levering fra Norge
  • Gratis frakt over 699,-
  • Livstidsgaranti
Malene sitt Bruslettominne
Om oss

Malene sitt Bruslettominne

Vi har hatt en konkurranse om at våre kunder kan dele sin beste Brusletto historie. Vi vet det er mange gode turminner der ute og vi fikk massevis av fine historier fra kundene våre som har brukt produktene våre i generasjoner. Her kan du lese historien om Malene Hopen som har hatt en herlig fiskeopplevelse som barn på Saltfjellet.

Jeg var 14 år og jeg og pappa gikk over Saltfjellet sammen. Det var syv mil. Den første dagen var det tre mil til Krukkistua som var første hytte og der vi skulle overnatte. Vi hadde fått et tips om et lite fiskevann som lå et stykke unna i større vannene, en kilometer unna stien. Vi valgte å gå dit for å prøve lykken. Vi fisket en stund og plutselig så jeg noe bevege seg ut i vannet. Jeg kastet sluken og traff bare noen meter fra bevegelsen (det skjer jo aldri, men litt flaks må man ha). Det rykket i snøret og så hoppet en stor fisk opp i lufta, det ble slack på snøret, så jeg var sikker på at jeg ikke hadde napp, men plutselig dro det noe voldsomt. Jeg brukte 20 minutter på å få ørreten på land og den veide 1,8 kg. Det var stort for en 14 åring. Vi ble ekstra ivrige når vi så det gikk an å få stor fisk. Jeg hadde fått ørreten på en sluk jeg kjøpte fordi den var pen (på Eikersenteret i Hokksund), noe pappa syns var helt idiotisk, og som han angret på nå. Han fisket med to fiskestenger og prøvde alle slukene han hadde i fiskeveska, og gjett hvem som fikk en fisk til? På den samme sluken dro jeg inn en røye på 2 kg. Etter dette holdt vi på til klokken 4 på natta, men jeg satt fast sluken min, kanskje var det en enda større fisk?? Så da valgte vi å gå lykkelige (i hvertfall en av oss) til Krukkistua.

De ekstra kilometerne var verdt det. På «morningen» satt vi ute rundt bålet og stekte fisken til frokost. Jeg husker godt når vi skjærte opp fiskene, ørreten var helt rød i kjøttet, mens røya var helt hvit. Sola skinte i kniven og vi nøt fisken i bållukt og frokost nesten uten mygg og klegg (noe som ikke skjer nordafor). Bamsen (kniven min) har vært med på mange fjellturer siden jeg fikk den i konfirmasjonspresent, men det er disse dagene med fint vær over saltfjellet og den fiskeopplevelsen som sitter sterkest i minnet.

Ps: Vi skrev jo tilfeldigvis i hytteboka om fisken, men avslørte ikke hvor vi hadde fisket og vi fikk høre fra tanta til mamma at det hadde gått rykter (når hun var på butikken i Rana) om en 14 år gammel jente som hadde fått stor fisk på fjellet. STAS!

Hilsen Malene (Østlending, men halvt nordlenning)



Vi takker så mye for den flotte historien som garantert satte fart på friluftsinteressen. Malene har nå fått tilsendt to stk kjøkkenkniver fra Brusletto, gratulerer så mye!

    Du vil også like dette