• Rask levering fra Norge
  • Gratis frakt over 499,-
  • Livstidsgaranti
Skogselskapet - Fremtidsskogens vokter
Nyheter

Skogselskapet - Fremtidsskogens vokter

Vi har samarbeidet med Skogselskapet i over 30 år og anser det årlige arbeidet de gjør for at barn skal få oppleve skogen er utrolig viktig. Dette arbeidet bidrar ikke bare til å lære fremtidens beslutningstakere om skogens betydning, men det gir også en unik mulighet til å oppleve den indre roen og gleden som skogen og friluftslivet kan gi. Vi har invitert Skogselskapet til å dele en tekst om sitt verdifulle arbeid. Vi håper du vil finne den interessant å lese.

I 125 år har Skogselskapet vært skogens stemme. Alle mennesker har et forhold til skogen, enten vi går tur og plukker sopp, ser betydningen skogen har for klima og miljø, eller hvordan skognæringen er en viktig del av det grønne skiftet. Uansett ståsted er faktabasert kunnskap viktig - og det er Skogselskapets stemme.

Kunnskapsformidling til barn og unge, og ikke minst at de får ekte skogopplevelser, er et viktig satsingsområde for Skogselskapet. Årlig er Skogselskapet i skogene med minst 20.000 barn, hvor nettopp kunnskap om alt fra kretsløp til skogbruk er tema. I skogen er der vi liker oss aller best, mellom gran- og furulegger og gjerne med ei bålpanne.

Skolebarna rundt bålpanna er fremtidens beslutningstakere, og kunnskap og gode holdninger til skogen er viktig for en bærekraftig skog i fremtiden. Når vi er sammen med barna er i skogen, er det viktig for oss å lære dem at en kniv er et viktig verktøy. Hva er mer naturlig enn å la dem spikke på et treemne? Vi er mange som har kjent på roen som følger med å spikke fantasifulle trefigurer, og den gode opplevelsen av å lære seg å bruke et godt verktøy. I mer enn 30 år Brusletto sine gode og solide kniver vært med oss ut i skogen på disse arrangementene.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Brusletto-1.jpg

En flott skoleskogdag med masse spikking i Sigdal i 2019, med Nerstad barneskole.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Brusletto-2.jpg

En trivelig jente som spikker med hjerte for skogen og treverk. Skoleskogdag Flesberg (Buskerud) i 2017.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Brusletto-3.jpg

Mange pilspisser og «trommestikker» har blitt spikket frem av førstegangsspikkere. Avanse kommer med mengdetrening etter hvert…

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Brusletto-4.jpg

God kniv for små hender: Et håndtak som ligger godt i hånden er viktig når man skal lære seg å bruke et nytt verktøy. Med kyndig veiledning av Skogselskapet