• Gratis gravering
  • Gratis frakt over 499,-
  • Livstidsgaranti

Bunadskniv

Det er allerede mange som har kniv i beltet som sitt arbeidsverktøy eller når man er på tur i skogen.

Dette har vært grobunnen for bunadskniver. Når du pynter deg til spesielle anledninger som bryllup, konfirmasjon, 17. Mai eller fest er det mange som ønsker en ekstra fin kniv i beltet til anledningen. Dette har blitt mer og mer populært med tiden i takt med den økende interessen for bunader.

I gamle dager ble en kniv sett på som et arbeidsverktøy som ble brukt hver eneste dag. Knivene man brukte ble ofte gitt til neste generasjon i arv. Dette skjer fortsatt i dag hvor de fineste knivene blir gitt videre til neste generasjon.

 

Bunadsknivene som Brusletto lager på Geilo er laget for å vare i generasjoner. Vi har laget kniver til det norske markedet siden 1896. Skaftene vi bruker er laget i masurbjørk og slirene er sydd for hånd og preget med dekor.Normalt sett blir mindre kniver brukt som bunadskniver, og vi anbefaler disse knivene som bunadskniver: Renessanse, Sølvgutten, Rypa og Rognaldkniven. Alle knivene kan graveres og gjør antrekket komplett.

 

Bunadskniver blir brukt av både damer og herrer. Fra gammelt av ble det sagt at dersom man var høyrehendt, så skulle kniven festes på venstre side. Dette for at man skulle raskt kunne forsvare seg (trekke kniven raskt fra sliren). Nå er det mest vanlig å henge kniven på høyre side om man er høyrehendt. Dermed kan man si at det er valgfritt hvilken side du ønsker å feste kniven.  For damer er det mest vanlig å henge kniven på motsatt side av vesken.

https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Bunadskniver/P1500630_2.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Bunadskniver/Irene-bunadskniv_1-1.jpg
https://www.brusletto.no/pub_docs/files/Bunadskniver/P1500935_2.jpg

4 produkter

Hei, vi anvender cookies slik at denne nettsiden skal fungere bedre for deg.

Les mer