Tradisjon og kvalitet i over 121 år

Brusletto & Co AS ble etablert i 1896 av Rognald Brusletto. Historien om malmbryting på Hardangervidda og handverksmessig produksjon av sigder, ljåer, økser og sverd rundt Geilo startet allerede for 1500 år siden. Geilo ble tidlig i historien et etablert kraftsentrum for smiing av redskap til arbeid og fritid.

Det er derfor en meget lang tradisjon som handverkeren og industribyggeren Rognald Brusletto skriver seg inn i da han startet opp som kniv- og ljåsmed på Geilo i 1896. Da han tegnet og utviklet maskinhammeren basert på vannkraft åpnet han samtidig for en teknisk utvikling og industriell produksjon som skulle sette sitt preg på bedriften og lokalsamfunnet i flere generasjoner. I dag produserer Brusletto & Co finere sports- og turkniver. Våre kniver er et viktig verktøy enten du skal på vandretur eller du skal jakte og fiske. Knivene er designet og produsert for å være i bruk. Formen på skaft og knivblad er forskjellig alt etter behovet du som bruker ønsker å dekke. Og ikke minst hva som ligger best i hånden din.

Stålet vi bruker er høyverdig knivstål. Det er behandlet, stanset ut og herdet til den optimale hardheten. Kniven skal holde lenge på skarpheten samtidig som den ikke skal være vanskelig å sette opp igjen når det trengs.

Vi bruker forskjellige tresorter i våre skaft så som masurbjørk, bjørk, oliventre, nøttetre og rotnøtt. Våre trematerialer kommer fra forskjellige steder og er ikke utrydningstruet.

Vi tilstreber en miljøvennlig produksjon og har retur-rutiner på restmaterialer der hvor det er mulig.

Vi er stolte av våre kniver, de er laget med erfaring samlet gjennom over 120 års produksjon.

Vår ide er at en kniv er følgesvennen på tur, et godt verktøy som skal hjelpe deg til å løse både små og store oppgaver. Den skal være ved din side....alltid!

Knivblad på vei ut av herdeovnen. Knivbladene blir herdet til en hardhet på 57-58 Rockwell C.​