Brusletto.no

Brusletto kniver

Alle knivene er laget i rustfritt, spesialherdet stål fra innerst til ytterst. Stålkvaliteten er den samme i alle knivmodellene, uansett om bladet er blankt eller mørkt. Forskjellen ligger i poleringen.

Stålbetegnelsen på de fleste av våre knivblader i knivene er Sandvik 12C27, 440C og andre knivstål som blir herdet til en hardhet på 57-58 Rockwell C.

Knivbladets utforming er basert på hva kniven skal brukes til. Sportskniver har gjerne kort, kraftig blad, mens kniver for jakt og fiske er lengre, og har sin egen form og sliping.
Et langt og tynnere blad gjør kniven bedre egnet for å skjære i mat - som for eksempel brød eller spekeskinke.
Et hulslipt blad er best egnet for jakt og fiske, mens et konslipt blad gjør kniven til en brukskniv til for eksempel skjæring og spikking i tre.

Bladet holder du skarpt ved å bruke et fuktig steinbryne. Stryk det langs eggen fra skaftet og framover/utover på hver side. Prøv å holde brynet i samme vinkel som eggen har.
Bryn kniven før den blir sløv - da er det enklere å holde eggen skarp!

 

Du kan også bruke diamantbryner som vi selger og da skal det ikke være vått!

Les mer om diamantbrynene våre her:

http://www.brusletto.no/index.php?sideID=2788&ledd1=2785




Du har ingen varer i handlekurven
Våre kniver
KNIV BALDER
KNIV BAMSEN
KNIV BRUSLETTOKNIVEN
KNIV FALKEN
KNIV FEMUND
KNIV FISKERN
KNIV FISKESPRETTERN
KNIV FJORD
KNIV FRAMTIDSKNIVEN
KNIV HALLINGSKARVET
KNIV HUNTER
KNIV HUNTER PREMIUM
KNIV LITEN SPEIDERKNIV
KNIV NANSEN
KNIV NORGESKNIVEN
KNIV RENESSANSE
KNIV RONDANE
KNIV RONDANE J/100 LIMITED EDITION
KNIV RYPA
KNIV RØY
KNIV SKINNER
KNIV SPEIDERKNIV
KNIV SPIKKEKNIVEN
KNIV SPRETTERN
KNIV STETIND
KNIV STORBUKKEN
KNIV SØLVGUTTEN
KNIV TIUR
KNIV TOOL
KNIV TRILLEMARKA
KNIV VASSFARET SIGNATURVERSJON W/R
KNIV VILLGUTEN
KNIV VILLJENTA
KNIV VILLMANN
KNIV VILLMANN SPESIALVERSJON A/100
LARS MONSEN ANÁRJOHKA KNIV
LARS MONSEN BØRGEFJELL KNIV
LARS MONSEN FEMUNDMARKA KNIV